Căutare Bune Practici

Transformarea deșeurilor în resurse

Organizație sau companie Green Group Holding
Tipul organizației sau companiei Companie privată
Localizarea bunei practici România
Limba pentru conținutul original Română, Engleză
Domeniul de activitate Gestionarea deșeurilor
Proiect elaborat în parteneriat: N/A
Sector Reciclare
Tipul de finanțare Privat
Nivelul de aplicare Național
Durata Din:
Trimis de IRCEM

GREEN GROUP HOLDING with  SC Greentech SA, SCGreenfiber International SA, SC Total Waste Management SA , SC Greenweee International SA , SC Greenlamp Reciclare SA and SC Greenglass Recycling SA

Descriere
Soluții integrate și totale de gestionare a deșeurilor pentru 6 fluxuri principale de deșeuri asociate gospodăriilor și IMM-urilor (DEEE, materiale plastice, PET, sticlă, becuri de iluminat, carton) sunt disponibile în România ca o dezvoltare de pionierat pentru sud-estul Europei printr-o investiție privată care a început din nou în 2012. Green Group reunește mărci care abordează fiecare un ciclu de producție care se ocupă de fluxuri individuale de deșeuri, plus o rețea de puncte de colectare răspândite în întreaga Românie. Toate au fost dezvoltate ca o abordare etapizată, aceasta din urmă fiind rețeaua de colectare și instrumentele de piață asociate pentru gestionarea integrată a datelor de la producător (gospodărie) până la reprelucrare.

Scurtă descriere a capacităților de reprocesare a deșeurilor disponibile în cadrul Green Group Holding:

GREENTECH: parte a holdingului Green Group, Greentech este unitatea
specializată a grupului în reciclarea ambalajelor din plastic. Mai mult, este una dintre cele mai mari companii de acest gen din Europa de Sud-Est, cu facilități de reciclare în România (Buzău), precum și în țări precum Serbia și Macedonia. Greentech produce, de asemenea, bandă PET din fulgi de PET reciclate 100% și granule rPET. În Europa, Greentech este cel mai mare reciclator de deșeuri PET și poliolefine.

GREENGLASS: folosind cea mai recentă tehnologie bazată pe sortare optoelectronică, compania furnizează sticlă de înaltă puritate (puritate minim 98%) fiind astfel cea mai avansată fabrică de reciclare a sticlei din România.

GREENFIBER INTERNATIONAL: este singurul producător de fibre sintetice de poliester și bandă PET din România și al doilea mare producător european de fibre sintetice de poliester. Producția este 100% din fulgi din PET reciclat și satisface cele mai exigente cerințe.

GREENLAMP: este singurul reciclator din România care separă componentele tuburilor fluorescente și alte lămpi cu descărcare, cum ar fi lămpile cu descărcare de înaltă intensitate (HID); tehnologia din fabrică utilizează un proces de distilare intern și, prin utilizarea distilatorului superior, acest proces este capabil să recupereze reziduurile de mercur din pulberea de fosfor.

GREENWEEE International SA: este cea mai mare instalație de tratare integrată a
deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din România și una dintre cele mai moderne din Europa. Compania oferă servicii de colectare și tratare integrate și eficiente pentru toate tipurile de echipamente incluse în cele 10 categorii stipulate de legislație, generând în același timp materii prime secundare de înaltă calitate. GreenWEEE oferă operațiuni de tratament la cele mai înalte standarde și este singura unitate din România și una dintre puținele din Europa care funcționează sub licență WEEELABEX, pentru echipamente de uz casnic mari, electrocasnice mici, tuburi catodice și fluxuri de lucru CFA.

MANAGEMENTUL TOTAL AL ​​DEȘEURILOR: este responsabil cu colectarea și logistica deșeurilor, reprezentând „sistemul capilar” de colectare și hrănire cu mai mult de 30% din materialele consumate de companiile de reciclare din Green Group.

Rezultate principale

Recunoscând că aportul constant de deșeuri menajere / menajere este o provocare în comportamentul consumatorului român, Green Group a încheiat un parteneriat public-privat (între Green Group Holding, Ministerul Mediului, comercianții cu amănuntul și reciclatorii), dar aderarea este voluntară și deschisă tuturor companiilor și instituțiilor care sunt dispuse să se implice. Aceasta este o activitate continuă cu scopul de a:

  • crește volumul deșeurilor de ambalaje primare colectate de organizațiile care fac parte din acord cu 25%;
  • creșterea cotei de piață a ambalajelor reutilizabile, atât primare, cât și terțiare, cu 20%

Până în prezent, marca SIGUREC, cu punctele de colectare și aplicația de gestionare a datelor, este unul dintre rezultatele tangibile ale acestui acord prin care a fost deja implementată o rețea la nivel național de peste 200 de puncte de colectare mobile și fixe în 36 de județe din România.

Persoană de contact

Georgiana Badalica Petrescu

Brand and Design Expert

+40 754229426

georgiana.badalica@green-group.ro

Site-ul bunei practici

http://www.green-group.ro/en/

https://www.sigurec.ro/

0