Căutare Bune Practici

Stație românească de producere a energiei regenerabile în congenerare, din biogaz

Organizație sau companie SC Genesis-Biotech SRL
Tipul organizației sau companiei Companie privată
Localizarea bunei practici Aricestii Rahtivani, Prahova, România
Limba pentru conținutul original Română
Domeniul de activitate Alimentare electrică
Proiect elaborat în parteneriat: N/A
Sector Industrii bazate pe bio
Tipul de finanțare Privat
Nivelul de aplicare Local
Durata În desfășurare
Trimis de IRCEM
SC Genesis-Biotech SRL 

Descriere

Funcționând ca un antreprenor responsabil de prelucrarea deșeurilor, Proiectul Genesis Biopartner a folosit zilnic capacitatea de până la 50 de tone de materie organică pentru a cogera energie electrică și termică / încălzire.

Deoarece biomasa poate fi stocată în tancuri, se consideră că producția poate fi mai bine prognozată pe baza disponibilității materiilor prime în comparație cu orice altă tehnologie regenerabilă.

În timp ce initial a fsot conceput pentru a prelucra plante energetice cum ar fi porumbul tăiat în principal din agricultura locală, aceasta a devenit în curând o provocare care necesita optimizarea procesării. Fabrica prelucrează acum aproximativ 20 mii tone de materie organică, care reprezintă 93-97% din biomasa necesară datorită capacității operaționale existente.

Ca atare, proiectul oferă o alternativă durabilă excelentă pentru grupul industrial în care se află, transformând deșeurile în energie și, de asemenea, generând subproduse precum îngrășământul organic.

Rezultate principale

Până în prezent, investiția este doar singura bună practică implementată în cadrul unui cluster agroindustrial din România. Se bazează pe deșeurile locale disponibile (în principal plante energetice, dar pentru a deveni fezabil cu deșeurile organice din procesarea alimentelor (carne, lactate etc.).

Ca contribuție indirectă la schimbările climatice, acest proiect reduce, de asemenea, emisiile de carbon și GES care ar fi fost generate de transportul deșeurilor la diferite instalații de procesare îndepărtate.

Primul beneficiar al unei astfel de capacități este un producător local de carne și o fabrică de procesare situată în zonă care furnizează materie organică brută și cumpără, de asemenea, încălzire termică. Este o eficiență uriașă în sectorul alimentar, deoarece nu numai costurile de gestionare a deșeurilor sunt bine controlate și contribuie la o economie circulară, ci și puterea termică costisitoare necesară fabricii ar fi fost mai scumpă dacă ar fi generată la fața locului prin arderea combustibilului tradițional. Pentru fabrica de prelucrare a cărnii, aburul industrial contribuie în mod semnificativ la costul produsului final, prin urmare această inovație de cluster a oferit o oportunitate pentru un control mai bun al costurilor.

Pentru CrisTim în calitate de producător de alimente, această investiție i-a ajutat să depășească provocările de durabilitate ale sectorului și să aibă o fabrică modernă de prelucrare cu un sistem de gestionare a resurselor optimizat și integrat. Acest parteneriat a dovedit că grupurile locale de integrare a lanțului valoric contribuie în mod bun la economia circulară, generând în același timp sinergii pentru un rezultat social mai bun decât orice model de afaceri tradițional.

 Persoană de contact

Horia-Matei Bardeanu

General Manager

+40729988153

horia.bardeanu@genesisbiopartner.ro

Oana Sandulescu

Commercial Director

+40729988145

oana.sandulescu@genesisbiopartner.ro

Site-ul bunei practici

http://www.genesisbiopartner.ro

  Localizare

SW Romania, Ariceştii Rahtivani, Str. Bruxelles 877A, Prahova, 107025, ROMÂNIA
0