Căutare Bune Practici

ECO Bihor

Organizație sau companie

ECO Bihor

Tipul organizației sau companiei

Companie privată

Localizarea bunei practici

Oradra

Limba pentru conținutul original

română

Domeniul de activitate

Gestionarea deșeurilor

Proiect elaborat în parteneriat:

 

Sector

Energie și servicii publice

Tipul de finanțare

Privată

Nivelul de aplicare

Național

Durata

2017-2020

Trimis de

IRCEM

Descrierea bunei practici

Deşeurile colectate separat sunt tratate în centrul de colectare autorizat ajungând la staţia de sortare a Municipiului Oradea. Deseurile trec printr-un proces tehnologic modern, care se realizează prin sortarea mecanică şi manuală cu atenţie, pentru a fi transformate în materie primă secundară. După sortare şi balotare, se efectuează livrarea si valorificarea imediată a acestora către fabrici specializate atat in tara cat si in strainatate, unde are loc reciclarea diferitelor tipuri de materiale.

În incinta S.C.ECO BIHOR SRL funcționează ostație de compost, în care se desfășoară compostarea deșeurilor organice. Procesul de compostare este un  proces de descompunere si transformare a substanțelor organice solide de către microorganisme (in principal bacterii si fungi) intr-un material stabil, care poate fi valorificat in agricultura sau utilizat la acoperirea taluzurilor depozitelor de deșeuri conforme. Pe baza unei retete speciale se obtine si un amestec de pamant de flori care se valorifica atat la sac cat si vrac.

In cursul anul 2016 compania si a extins activitatea cu statia de tratare mecano-biologica a deseurilor menajere si asimilabile provenite de la populatie. Principiul activitatii de tratare mecano-biologica este reducerea cantitatii deseurilor depozitate prin sortarea si valorificarea deseurilor reciclabile din masa acestea, si obtinerea unui compost de calitate inferioara prin tratarea deseurilor organice a acestuia ce se foloseste pentru acoperirea zilnica a deseurilor depozitate.

In urma tratării deșeurilor acestea, deșeurile industriale și deșeurile care nu pot fi tratate se depozitează în depozitul ecologic de deşeuri. Levigatul (apa uzata) scurs este epurat prin statiile proprii de epurare pe baza de osmosa inversa rezultand o apa de calitate standard. Biogazul generat de depozitul de deseuri este captat şi valorificat energetic prinstatia de biogaz cu conectare la reteaua nationala de energie obtinandu-se astfel si certificate verzi.

telefon:0040743024187

e-mail:zoltan.pasztai@gmail.com

 Site-ul bunei practici

Eco Bihor – Depozit Ecologic Judetean

0