ARTĂ VECHE MARAMUREȘANĂ

Descriere:

Firma va oferi servicii complete de schițare, prelucrare, furnizare materiale și livrare produs finit la un preț competitiv. O parte importantă a activități o vor reprezenta serviciile de reparație și restaurare a obiectelor tradiționale vechi (scaune, mese, mobilier tradițional, războaie de țesut, porți, obiecte de decor, etc.) care sunt foarte apreciate și căutate de proprietarii de hoteluri, pensiuni, restaurante sau simpli colecționari și care altfel riscă să sfârșească ca lemn de foc. Prin acest proiect se va încuraja și va accelera tendința de a construi in stil tradițional a caselor, pensiunilor și restaurantelor prin furnizarea produselor dorite în timp scurt și la calitate superioară. De asemenea, va atrage tinerii să învețe tradițiile și arta populară maramureșeana și românească. În ce privește activitatea economică viziunea firmei este de a oferi pe piață obiecte complexe, unicate, fabricate din lemn prin prelucrarea cu ajutorul unor echipamente specifice ce vor fi achiziționate în vederea bunei desfășurări a activități economice ale atelierului de creație.

Întreprinderea socială Artă Veche Maramureșeană SRL se va încadra perfect în conceptul de Economie Circulară prin următoarele activități:

-Refacere și Reutilizare: serviciile de reparație și restaurare a obiectelor tradiționale vechi

-Reducere – Economie de energie electrica prin utilizarea panourilor led în schimbul becurilor incandescente.

-Regândire-Recondiționare-Reorientare: utilizarea obiectelor vechi în realizarea de produse creative noi prin îmbinarea cu materiale moderne (oțel, sticlă, piele, rășină epoxidică) și care vor avea un nou ciclu de viață și nu vor sfârși ca lemn de foc/

-Reciclare: Utilizarea bucăților sănătoase din lemnul de stejar foarte vechi (100-200 de ani) rezultat din demolarea caselor tradiționale deteriorate pentru producția de obiecte de artă tradițională unicate.

Rezultate principale:

N/A

Persoană de contact:

BATOVSKI DOREL, e-mail: batovskid@gmail.com, telefon: 0735199990

Site-ul bunei practici:

N/A

Căutare Bune Practici

+1