Căutare Bune Practici

LanaTerm- Izolație termică pentru clădiri din lână de oaie

Organizație sau companie SC RIWOWI LINE SRL
Tipul organizației sau companiei Societate cu răspundere limitată
Localizarea bunei practici România
Limba pentru conținutul original Română, Engleză
Domeniul de activitate Productie
Proiect elaborat în parteneriat: N/A
Sector Construcții, Clădiri, Infrastructură
Tipul de finanțare Fonduri START-UP Nation 2017
Nivelul de aplicare Național
Durata Din: 2017
Trimis de IRCEM

LanaTerm- Izolație termică pentru clădiri din lână de oaie

Descriere

Pe piața românească a construcțiilor nu există multe produse ecologice, așa că a existat cu siguranță o nișă pe piața izolației termice. LanaTerm folosește lână de oaie pentru a crea izolație termică pentru clădiri.

Natura a conceput lâna de oaie pentru a fi un izolator eficient. Oile îl produc fără nicio intervenție umană, deci este într-adevăr regenerabil, ca să nu mai vorbim de 100% reciclabil. Acest lucru face ca izolația cu lână să fie ideală pentru clădirile verzi cu impact redus, cum ar fi casele pasive sau fără carbon.

Izolația din lână LanaTerm nu are o amprentă negativă asupra mediului, deoarece este biodegradabilă, nu dăunează stratului de ozon și nu contribuie la schimbările climatice. Creșterea lânii este ceea ce fac oile, astfel încât procesul implică o fracțiune din energia necesară pentru a produce o izolație artificială echivalentă. De fapt, lâna de oaie necesită mai puțin de 15% din energia utilizată pentru fabricarea vatei de sticlă.

Rezultate principale

Impactul este unul care are efect individual în proiectele realizate cu produsele noastre de izolație. Clientii care au folosit LanaTerm beneficiază de multe calități sănătoase pe care lâna din izolație le are asupra corpului sau asupra microclimatului din respectivele structuri. De asemenea lâna care are trecere mică în domeniul textilelor este pusă la treabă și nu se aruncă. Impactul asupra mediului este unul infim comparativ cu alți producători de izolații, fiind nevoie doar de puțină putere electrică și materialul brut în sine care daca nu este folosit de noi, se va arunca.

Această izolație are următoarele avantaje:

  • reducerea semnificativă a pierderilor de căldură;
  • costuri mai mici cu energia;
  • confort sporit în interior;
  • lâna de oaie este cea mai puțin inflamabilă dintre toate fibrele naturale datorită conținutului său ridicat de azot;
  • fibrele de lână sunt lipite mecanic. Nu sunt utilizate fibre sintetice sau agenți chimici care ar putea compromite integritatea ecologică 100% a produsului.

Persoană de contact

George Lupou,

+40743108408

george.lupou@lanaterm.com,

Site-ul bunei practice

www.lanaterm.com

0