PATRIMONIC INTERNAȚONAL

Descriere:

Principala problemă identificată cu care se confruntă beneficiarii din grupul țintă este lipsa accesului la informație prin prisma handicapului care îi împiedică să își exercite dreptul la cunoaștere.

Buna practică își propune crearea unor materiale tiflotehnice cu caracter educațional care sa fie distribuite in cadrul unităților de învățământ, de tipul machetelor si altor reprezentări tridimensionale. Aceste materiale sunt poate singurul mod prin care copiii pot „să vadă” cu ajutorul simțului tactil anumite informații, concepte sau detalii și au următoarele caracteristici:

  1. A) Folosesc tehnologii noi; se vor realiza prin intermediul tehnologiilor de imprimare 3D.
  2. B) Sunt tridimensionale; spre deosebire de materiale cu caracter educațional clasice, care sunt limitate la niște contururi de bază, materialele noi realizate sunt tridimensionale,
  3. C) Sunt detaliate; materialele vor avea un grad ridicat de detaliere în funcție de destinație.
  4. D) Materialele pot avea descrieri in braille; scrierea în limbaj Braille va fi dezvoltată și revizuită în parteneriat cu instituțiile beneficiare și experți, în funcție de fiecare material.
  5. E) Materiale vor fi adaptate; materialele vor fi adaptate în funcție de nevoile fiecărei instituții de învățământ în parte, inclusiv adaptate la curicula școlară, fiind prioritizate

 

Rezultate principale:

Impactul social la nivelul întreprinderii sociale este cel de angajare și asigurare a inducției necesare a 1 persoană provenită din medii defavorizate.  Impactul social la nivelul comunității locale din Cluj Napoca reiese din demararea realizării produselor cu destinație locală de care se vor bucura 100 de beneficiari pe plan local.Acest lucru va fi realizat și pe plan regional.

Rezultate principale:

Impactul social la nivelul întreprinderii sociale este cel de angajare și asigurare a inducției necesare a 1 persoană provenită din medii defavorizate.

Impactul social la nivelul comunității locale din Cluj Napoca reiese din demararea realizării produselor cu destinație locală de care se vor bucura 100 de beneficiari pe plan local.Acest lucru va fi realizat și pe plan regional.

Persoană de contact:

Tudor Andrei-Eduard office.prototypestudio@gmail.com Tel: 0752.302.198

Site-ul bunei practici:

N/A

Căutare Bune Practici

+1