🥗Deșeurile alimentare sunt una dintre principalele provocări economice și de mediu ale secolului 21, atât la nivel mondial cât și european. Între 88 și 140 de milioane de tone de deșeuri alimentare sunt irosite anual doar în Europa, la un cost estimat de 143 miliarde EUR pe an. În același timp, 55 de milioane de cetățeni ai UE nu își pot permite o masă de calitate în fiecare zi.
♻️Pentru a rezolva atât problemele pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător, actorii globali trebuie să identifice soluții pentru a reduce risipa de alimente și să profite de soluțiile circulare de producție și consum alimentar. În Europa, Comisia Europeană plasează problema pe primul loc pe agenda sa, fiind o parte integrată a Planului de Acțiune pentru Economia Circulară.
🙌În acest sens, Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu “Ernest Lupan” , Centrul de Colaborări pentru Consum și Producție Durabile (CSCP), Întreprinderea Comună Industrii Bio-Bazate (BBI JU), Innowo și ECESP organizează evenimentul #EUCircularTalks pe data de 26 octombrie la 10:00 CEST.
📌Evenimentul face parte dintr-o serie organizată de grupul de lucru privind risipa alimentară, sistemele alimentare și bioeconomia pentru a încadra impactul deșeurilor alimentare, din cadrul proiectului ”Studiul privind risipa de alimente și amprenta sa de carbon în România”. Vorbitorii vor discuta despre implicațiile diferite ale risipei de alimente și eficiența resurselor dintr-o perspectivă macro pentru a studia cazurile și implicarea părților interesate.
👉Pentru a va înscrie puteți accesa următorul link:
https://ec.europa.eu/…/EUCTs-resource-efficiency-to…
0